منتديات البيضا الثانوية التعليمية

أهلاً بك زائرنا الكريم
نرجو أن تكون في أتم صحة وأسعد حال
يشرفنا دخولك
وتسعدنا زيارتك
إذا كنت عضواً تفضل بالدخول
وإذا كنت زائراً ولم تسجل , فتفضل بالتسجيل
وفي انتظار مساهماتك الرائعة ومواضيعك المبدعة
منتديات البيضا الثانوية التعليمية

أهلاً بك زائرنا الكريم
نرجو أن تكون في أتم صحة وأسعد حال
يشرفنا دخولك
وتسعدنا زيارتك
إذا كنت عضواً تفضل بالدخول
وإذا كنت زائراً ولم تسجل , فتفضل بالتسجيل
وفي انتظار مساهماتك الرائعة ومواضيعك المبدعة
منتديات البيضا الثانوية التعليمية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات البيضا الثانوية التعليمية

أهلا بكم في منتديات البيضا الثانوية التعليمية .. أهلاً بكل ما هو جديد .. أهلاً بالإبداع
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

أنت في منتديات البيضا الثانوية التعليمية .. إذن أنت متميز  , وشخْصيَّةٌ مبْدعة .. نحن هنا أسرة واحدة ..نعملُ معا من أجْل مستقبلٍ واعد .. نثِقُ في أنفسنا ونقدِّرُ الآخرين                                  رؤية مدرسة البيضا الثانوية المشتركة :                            بناء شخصية عصرية متكاملة , تلتزم بقيم الدين والمجتمع , وتتفاعل مع مستجدات العصر .               رسالة المدرسة: تسعي مدرسة البيضا الثانوية المشتركة إلي تقديم تعليم متميز عالي الجودة من خلال   :    * تزويد طلابها بمهارات ومعارف وقيم الحياة  العصرية.                     * تفعيل دور التكنولوجيا في العملية التعليمية.              * تشجيع الطلاب علي التعلم الذاتي , وممارسة الأنشطة الصفية  واللاصفية.                 *إشراك الطالب في اتخاذ بعض القرارات الخاصة بالعملية التعليمية.        * اكتشاف الموهوبين والفائقين وتنمية قدراتهم علي الابتكار.        * قيادة مدرسية واعية ومتطورة.      * تنمية مهنية مستدامة للمعلم .       *  تنمية الجوانب الإجتماعية بين العاملين بالمدرسة.            * مشاركة مجتمعية فعالة لتطوير أداء المدرسة 

 


 

 فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر

اذهب الى الأسفل 
5 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
نرمين الحداد

avatar



فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر Empty
مُساهمةموضوع: فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر   فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر Icon_minitimeالأحد 04 يوليو 2010, 8:04 am

البصل اليابس



فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 100_3077


فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 100_3078



فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 100_3080



فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 100_3081



فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 100_3083


فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 100_3084



فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 100_3087



فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 100_3010



فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 100_3012

التزين بالبرتقال


فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 100_5148



فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 100_5150



فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 100_5151



فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 100_5155



فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 100_5156



فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 100_5158



فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 100_5160


عمل سلة مصنوعة من قشر البرتقال، لتزيين مائدة الطعام، ونبدأ بالخطوات التالية



1- يجب إستخدام سكين حادة جداً، وصغيرة بحيث يمكنها المناورة، ويتم أولاً بتقشير البرتقالة بطريقة خط بعد آخر.. أي بشكل مخطط كما في الصورة التالية:

فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 15475635441245201628

- نقوم بقطع القشرة العليا للبرتقالة لعملها كقاعدة للسلة، ونقوم بتثبث وغرز أعواد خشبية التي تستخدم في تنظيف الأسنان، كما في الصورة التالية:

فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 532703158840748910


نأخذ أشرطة قشرة البرتقال التي قمنا بتقشيرها، حسب حجمها من الأصغر للأكبر، ونقوم بتمرير قشرة البرتقال، بين أعواد الخشب، واحدة من أمام العود والثانية خلف العود بطريقة تبادلية، كما في الصورة التالية

فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 12117125111589560158



يمكن تزيين السلة بوضع بعض الفواكه داخلها مثل حبات العنب

فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 1603036615825497916



تزين البطيخ

فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 553b0dbc8a



فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر F131700e00

فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 2533a987e5

فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر Ab35ad406a

فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر Cd4a85175d

فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 3f5ba104af

فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 3af9645cbd

فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 342896da08

فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر E81237ce69

فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 9ebe38599d

فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 37516680cc

بصل بطريقه اخرى

فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 100_3177

فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 100_3178

فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 100_3179


فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 100_3180

فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 100_3182

فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر 100_3186
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
titoelstohy

titoelstohy



فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر Empty
مُساهمةموضوع: رد: فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر   فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر Icon_minitimeالأحد 04 يوليو 2010, 12:09 pm

بجد حاجاااااااااااااااااات جميلة جداااااااااااااااااااااا
شكراااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا على الموضوع الرائع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نرمين الحداد

avatar



فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر Empty
مُساهمةموضوع: رد: فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر   فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر Icon_minitimeالأحد 04 يوليو 2010, 12:47 pm

من بعض ما عندكم يا تيتو
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
hala eid

hala eid



فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر Empty
مُساهمةموضوع: رد: فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر   فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر Icon_minitimeالأحد 04 يوليو 2010, 7:22 pm

مشكورة استاذة نرمين
فعلا فن رائع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
فاطمة

avatar



فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر Empty
مُساهمةموضوع: رد: فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر   فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر Icon_minitimeالأربعاء 07 يوليو 2010, 1:08 am

مشكووووووووووووووووووره مس نرمين
بجد اشكال رائعه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الملاك

الملاك



فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر Empty
مُساهمةموضوع: رد: فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر   فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر Icon_minitimeالخميس 29 يوليو 2010, 11:34 am

جميله جدا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
فن تقطيع الخضروات اتفرج مش حاتخسر
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» فن تقطيع البطيخ
» اتفرج بسرعه

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات البيضا الثانوية التعليمية :: منتدي الإقتصاد المنزلي-
انتقل الى: